profiilikuva_cordoba_hymy

Millainen on Riikka?

Olen jyväskyläläinen, vuonna 1989 syntynyt opiskelija, vihreä aktiivi ja feministi. Tällä hetkellä asun väliaikaisesti Juupajoella, missä työstän opinnäytetöitäni.

Intohimoni on toimia laadukkaan, resurssiviisaan kaupunkitilan ja aktiiviseen elämään kannustavan elinympäristön puolesta. Lievästi CP-vammaisena haluan edistää yhdenvertaista ja esteetöntä hyvinvointivaltiota. Unelmieni yhteiskunta kannustaa kehittymään sekä yksilönä että yhteisönä. Nautin aktiivisesta kaupunkielämästä kulttuuririentoineen, mutta rentoudun kunnolla vasta päästessäni keskisuomalaisen metsän rauhaan.

 

 

Aloitin maisema-arkkitehtuurin opinnot vuonna 2008  Aalto-yliopistossa (ent. Teknillinen korkeakoulu). Vapaa-ajalla olen kehittänyt itseäni ammatillisesti osallistumalla useisiin suunnittelukilpailuihin monialaisissa opiskelijaryhmissä.

Ammattitaitoni kehittyi huimasti, kun työskentelin maisema-arkkitehtitoimistossa vuosina 2012-2015. Työelämässä löysin myös kiinnostukseni liikkumisympäristöjen suunnitteluun.

Syksyllä 2015 aloitin liikunnan yhteiskuntatieteiden opinnot Jyväskylän yliopistossa. Opintoihin kuuluvan gradun puitteissa tutkin yhdenvertaista pyöräilyn ja kävelyn edistämistä. Opiskelun ohessa olen työskennellyt Jyväskylän yliopiston osallistavassa liikuntasuunnitteluhankkeessa ja Jyväsktylän kaupungin kaupunkirakennepalveluissa.

 

 

Olen kotoisin Jyväskylän naapurista Muuramesta, jossa kävin peruskoulun sekä lukion. Aloitin yhteiskunnallisen vaikuttamisen jo yläaste- ja lukioaikoina oppilaskunnan hallituksessa. Lisäksi toimin Nuorten yrittäjyystalo Innolassa sekä Muuramen seurakunnassa lapsi- ja nuorisotyön parissa.

Lukion jälkeen muutin opintojen perässä Espooseen ja Helsinkiin. Pääkaupunkiseudulla toimin aktiivisesti Aalto-yliopiston opiskelijayhteisössä muun muassa maisema-arkkitehtuurin opiskelijayhdistyksen Vista ry:n puheenjohtajana vuonna 2012 sekä yliopistohallinnon opiskelijaedustajana.

Jyväskylä on aina ollut minulle se ensimmäinen, tärkeä kotikaupunkini. Syksyllä 2015 muutin Jyväskylään takaisin opintojen perässä. Olen ylpeä resurssiviisauteen pyrkivästä, kehittyvästä ja visionäärisestä kotikaupungistani.

Haluan osaltani edistää kestävän kehityksen Jyväskylää ja käyttää asiantuntemustani kaupungin hyväksi. Siksi liityin Vihreisiin ja lähdin mukaan paikalliseen vaikuttamiseen vuoden 2016 alussa.

 

 

Toteutan itseäni vapaa-ajalla monella tavalla: Luovuuspuuskan yllättäessä valokuvaan, maalaan akvarelleilla, piirrän tusseilla tai toteutan graafisia projekteja ja lyhytelokuvia. Nautin kulttuurista etenkin kuvataiteen, musiikin ja kaunokirjallisuuden muodossa. Rentoudun laittamalla hyvää kasvisruokaa, hoitamalla parvekepuutarhaa ja viherkasveja. Nykyisin olen myös innokas noppapelien pelaaja.

 

paluumuuttaja_ikkunalauta