Mummun ruusut valikoitui valokuvakilpailusta näyttelyyn

Ilta-auringossa paistattelevat, kuivatut syntymäpäiväruusut ikuistava Mummun ruusut –valokuvateos osallistui Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Tamyn Kasvu -valokuvauskilpailuun. Kilpailu on toteutettu yhteistyössä kameraseura Vastavalon ja Tampereen Teekkarikameroiden kanssa ja se on osa Tamyn Naiskulttuuripäiviä. Teos valikoitui kilpailusta päivillä järjestettävään valokuvanäyttelyyn. Näyttely on esillä 12.-20.4.2018 Tampereen yliopiston päätalon Alakuppilan viereisessä aulassa.

Tamyn Naiskulttuuripäivät on feministinen asia- ja kulttuuritapahtuma, jonka historia ulottuu 1980-luvulle asti. Löydät Naiskulttuuripäivät myös Facebookista.

Valokuvakilpailun teemana oli kasvu kaikessa muodossaan. Naiskulttuuripäivien Becoming Woman -teeman hengessä sukupuolen ja kasvun tematiikka oli yksi kisan erityisistä näkökulmista. Näyttelyyn valikoitui lopulta 10 teosta. Alla teoksen esittelyteksti:

Mummun ruusut

Melkein jokaisen mummulan nurkassa on iso kimppu kuivuneita ruusuja. Ne muistuttavat jo kenties edesmenneiden sukupolvien virstanpylväistä. Ennen kuolemaansa mummuni kertoi toivovansa, että näkisi, kun kasvan aikuiseksi – naiseksi.
Niin ei koskaan käynyt. Sen sijaan pirtin nurkkaan jäi 60 ruusua, jotka hiljalleen tiputtavat terälehtiä, kun lähestyn vääjäämättä omaa virstanpylvääni, kolmeakymmentä vuotta. Kolmeenkymmeneen ikävuoteen menneessä elämämme olivat kovin erilaisia. En edes tiedä saanko ikinä isoa kimppua ruusuja.
Yhdestä asiasta olen kuitenkin melko varma. Elämässä navigoiminen kohti kuuttakymmentä ruusua on hankalaa, usein jopa kaoottista: Oli viisi lasta, kuten mummulla tai kaksi auttamattomasti kesken olevaa tutkintoa, kuten minulla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s